אם ביקרת פעם בסין, בוודאי נוכחת לדעת כי המטבח הסיני הוא הרבה יותר מאגרול, דים סאם או ברווז בנוסח מחוז פקין – מדובר במטבח עשיר, מפתיע ומרגש שמתבסס על שיטות עתיקות יומין.
אם אתה אוהב את המטבח הסיני בנדב קייטרינג לאירועים תוכל למצוא אינספור מנות סיניות אותנטיות אשר ישאירו את האורחים פעורי פה. לקבלת מידע נוסף על שירותי קייטרינג לאירועים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך.
שיטות בישול סיניות
המטבח הסיני המסורתי כולל אינספור מתכונים עשירים אשר מתבססים על 5 שיטות בישול עיקריות:
- טיגון-ערבוב – שיטת טיגון-ערבוב עושה שימוש במינימום אנרגיה ולכן ברוב המקרים היא מתבצעת בווק אשר אוגר חום בצורה מושלמת.
- טיגון עמוק – בישול על ידי טיגון עמוק מאפשר להכין מספר רב של מנות בזמן קצר.
- אידוי – שיטת בישול פופולרית במיוחד אשר עושה שימוש במתקן אידוי רב קומות המוצב על גבי ווק או סיר רחב עם מים רותחים. אחד המאכלים הפופולריים ביותר אשר נעשים על ידי טכניקת האידוי הוא הדים סאם.
- בישול אדום – טכניקת בישול זו מעבירה את המזון בישול לזמן ארוך (3-5 שעות) בתערובת של סויה, יין, מרק ותבלינים שונים. כתוצאה מכך, מתקבל מזון אשר צבוע בגוון אדום-חום עשיר.
- בישול בדולח – שיטת בישול אשר בה המזון מתבשל זמן קצר במים רותחים או במרק צח. המזון שמתקבל על ידי שימוש בטכניקת בישול בדולח הוא בעל גוון חיוור אך הוא רך, עסיסי ונימוח בפה. בישול בדולח מתאים לעופות, דגים ופירות ים אשר מוגשים לצד מטבלים פיקנטיים שונים.
בכל אחת משיטות הבישול הנ"ל המטבח הסיני משתמש בחומרי גלם טריים, עשירים ומגוונים במיוחד כמו ירקות, פירות, בשרים (עוף, בקר, ברווז, הודו וחזיר), דגים, פירות ים, אורז ואטריות.
לפי יואב משורשים – רפואה סינית בחיפה, הסינים אשר עושים שימוש בטכניקות הרפואה הסינית המסורתית מאמינים כי התזונה האישית של כל אחד ואחת מאיתנו משפיעה בצורה ישירה על גוף ונפש האדם. כתוצאה מכך, לעיתים קרובות מטפלים ברפואה הסינית המסורתית משתמשים בצמחי מרפא ותבלינים להקלת וטיפול במחלות וכאבים שונים.
המאמר נכתב בשיתוף עם שורשים – קליניקה לרפואה סינית אשר מתמחה בטיפולי דיקור סיני בחיפה ובטיפולי מגע (שיאצו, טווינא או עיסוי בחיפה).