אם בעבר הרחוק, 100% מהאירועים בישראל היו מבוססים על תפריטים, מנות ומאכלים בשריים – המגמה התהפכה ובשנים האחרונות יותר ויותר אירועים מבוססים על נפלאות המטבח הטבעוני.
נדב קייטרינג לאירועים מתמחים במתן שירותי קייטרינג טבעוני לאירועים בפריסה ארצית מהצפון ועד הדרום אשר מתבססים על חומרי גלם עשירים, מפתיעים ומקומיים. לקבלת פרטים נוספים על קייטרינג טבעוני לאירועים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך!
3 מתכונים טבעוניים – מינימום מאמץ ומקסימום בריאות
אם אתם רוצים להתנסות בטרנד הטבעוני, הנה 3 מתכונים טבעוניים אשר יאפשרו לכם להתנסות לבד במטבח הביתי:
ניוקי טופו ברוטב פטריות
ניוקי טופו ברוטב פטריות היא מנה עשירה בחלבון מן הצומח אשר מהווה תחליף מצוין למנות הבשר המוכרות מהמטבח האיטלקי.
המרכיבים:
- 2 חבילות טופו
- 1/4 כוס סויה
- 1/2 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים כ-4 שעות
- 1/2 שקית לקט פטריות מיובשות
- שמן קוקוס
- 1 בצל
- 2 סלסילות של פטריות יער
- 2 שיני שום
- אגוז מוסקט, אורגנו מלח ופלפל
משרים את הפטריות המיובשות במים חמים כחצי שעה לפני הכנת המנה, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. במקביל, חותכים את הטופו לחתיכות קטנות כמו ניוקי ומשרים עם הסויה ונוזלי הפטריות.
לאחר מכן, מטגנים במחבת גדולה שמן קוקוס ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים למחבת את הטופו, הפטריות המושרות, אגוזי הקשיו והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב מספר דקות.
קישואים ממולאים ברוטב עגבניות
קישואים ממולאים ברוטב עגבניות היא מנה טבעונית מהמטבח הערבי אשר מתבססת על חומרי גלם מקומיים.
המרכיבים:
- 8 קישואים בגודל בינוני/גדול
- 2-3 עגבניות בשלות ופרוסות לרוחב
- 6 חצילים מקולפים
- 1 ק"ג עגבניות לא קלופות
- תבלינים (מלח, פלפל, חצי כפית בהרט)
- כוס רסק עגבניות
- ליטר מים
למילוי:
- 1 כוס אורז עגול
- 2 עגבניות בשלות טחונות
- חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
- 2-3 גבעולי נענע
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- תבלינים (מלח ופלפל)
- שמן זית
מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן, ממלאים את הקישואים לאחר שמרוקנים אותם.
לוקחים סיר רחב ומרפדים אותו בעגבניות החתוכות, מסדרים עליהם את הירקות הממולאים, מוסיפים את העגבניות הטחונות והתבלינים. לאחר מכן, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה נוספת. לאחר רתיחה, משאירים את הסיר מכוסה למשך שעה עד שהרוטב מסמיך והאורז מבושל לחלוטין.
קבב עדשים
מנה טעימה, מפתיעה וקלה להכנה אשר מתאימה לעד 4 סועדים.
המרכיבים:
- 1 כוס עדשים ירוקות, מבושלות במים ומלח
- 2 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים כמו לפירה
- חופן בצל ירוק קצוץ
- 1/2 בצל לבן קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- תבלינים (מלח, פלפל, כמון ומעט אגוז מוסקט)
מערבבים בקערה רחבה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, יוצרים מהתערובת קבבים קטנים ומסדרים אותם על גבי תבנית אפייה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לכ – 10 דקות עד אשר הקבבים מזהיבים קלות. מומלץ להגיש את הקבבים חמים על גבי טחינה ביתית.
לסיכום, למרות שבשנים האחרונות ישנה פריחה בתחום, עדיין לא מעט אנשים מפחדים וחוששים מהמטבח הטבעוני (ללא סיבה אמיתית).
לקבלת פרטים נוספים על קייטרינג טבעוני לאירועים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך!