כל בעל חברת קייטרינג, הסעדה או מזון מחויב לעמוד במספר רב של תנאים, בדיקות מקדימות ותקופתיות אשר נועדו לשמור על בריאות הציבור.
במאמר זה אציג את התקנות העיקריות שכל יצרן מזון אשר פועל בצורה חוקית נדרש לעמוד בהם.

מהן ההנחיות שכל חברת קייטרינג חייבת לעמוד בהן?
לפי נתונים אחרונים, פועלות בישראל אלפי חברות קייטרינג קטנות, בינוניות וגדולות אשר מאכילות מידי יום מיליוני אנשים. הקמה של חברת קייטרינג דורשת לא רק השקעה רבה בציוד, גיוס עובדים ושיווק אלא גם קבלת רישיונות ותווי תקינה הכרחיים.
לצערנו, פועלים בשוק הפרטי לא מעט חברות קייטרינג אשר לא מקפידות על הנהלים הדרושים ולמעשה, פועלות בצורה פיראטית לחלוטין.
דקה לפני שאתם חותמים על חוזה ההעסקה של חברת הקייטרינג, מומלץ לבדוק כי היא מחזיקה ברישיונות הבאים:
- רישיון עסק או רישיון יצרן מזון – על פי חוק, כל חברת קייטרינג נדרשת להחזיק ברישיון עסק מהרשות המקומית או רישיון יצרן מזון אשר מונפק על ידי משרד הבריאות על מנת להבטיח כי המזון בריא לציבור הרחב וכי בעל העסק שומר ומקפיד על כל תנאי התברואה, האריזה וההובלה הנחוצה. חברות ומאפיות גדולות בעלות פעילות רבה, יכולות להחזיק גם רישיון יצרן לקונדיטוריה אשר מבטיח כי כל המזון מיוצר ומבוקר בהתאם לדרישות משרד הבריאות.
- רישיון כשרות – רישיון כשרות מבטיח ללקוח כי הרבנות הראשית לישראל מפקחת בצורה יומיומית על חברת הקייטרינג באמצעות הרבנות המקומית. באופן כללי, כמעט כל חברת קייטרינג אשר מציעה שירותי מזון, מחזיקה בתעודת כשרות כלשהי (בד"ץ בית יוסף, בד"ץ העדה החרדית, אגודת ישראל, בד"ץ מהדרין, בד"ץ חוג חת"ם סופר וכדומה).
- תקני ISO 9000 – תקני ISO 9000 הם סדרה של תקנים בינלאומיים אשר מיושבים על ידי מכון התקנים הישראלי על מנת להבטיח כי יצרנים ונותני שירותים עומדים בהנחיות ודרישות איכות מינימליות. לעיתים קרובות, חברות קייטרינג אשר פונות לקבל המוסדי, ארגונים וחברות נדרשות להחזיק בתקני ISO 9000 כתנאי סף להתמודדות במרכזים.
לסיכום, חברות קייטרינג, הסעדה או מזון נדרשות לעמוד בסטנדרטים, תקנות והנחיות רבות על מנת לשמור על בריאות הציבור. לצערנו, ניתן עדיין לשמוע באמצעי התקשורת השונים על מקרים בהם פניה לחברות קייטרינג אשר מנוהלות על ידי "חאפרים" הסתיימו במקרה הטוב בקלקול קיבה ובמקרה הרע באשפוז בבית החולים.
חברת נדב קייטרינג לאירועים עומדת בכל הנחיות הכשרות והתנאים המחמירים של משרד הבריאות. אנו מתמחים בהפקה, ארגון וביצוע של תפריטי קייטרינג איכותיים, טעימים ומיוחדים לאירועים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו במהלך שנות פעילות חברת הקייטרינג, מאפשר לנו להקפיד וליישם את כל הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3717350 ונשמח לעמוד לרשותך.